Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

TUSAŞ LIFT UP++ Doktora Bursu--

07 Kasım 2022 Pazartesi

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından 200 doktora öğrencisine doktora eğitimleri boyunca sağlanan burs desteği için başvurular devam ediyor.
Lift UP +, Yüksek lisans ve doktora çalışmalarının Türk Havacılık Uzay Sanayii’nin çağrıya çıktığı faaliyet alanları ile ilgili olarak yürütülmesi ve araştırmaların Türk Havacılık Uzay Sanayii bünyesinde gerçekleştirmelerini sağlayan bilimsel araştırmalar programıdır.

LIFT UP++ Nedir?
Üniversitelerin ilgili mühendislik bölümlerinde doktora yapan öğrencilerin desteklenebilmesi için doktora eğitimleri boyunca (asgari 8 dönem, azami 10 dönem) aylık asgari ücretin 2 katı kadar burs desteği sağlanacaktır.

Doktora Bursu Kapsamındaki Bölümler Hangileridir?
Makine Mühendisliği
Elektrik Mühendisliği
Elektronik Mühendisliği
Elektrik-Elektronik / Haberleşme Mühendisliği
Havacılık (ve Uzay) Mühendisliği
Uçak Mühendisliği
Uzay Mühendisliği
Bilgisayar Mühendisliği
İmalat Mühendisliği
Metalürji ve Malzeme Mühendisliği
Metalürji Mühendisliği
Kimya Mühendisliği
Endüstri Mühendisliği
Mekatronik Mühendisliği
Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği
Yazılım Mühendisliği
Yapay Zeka Mühendisliği
Fizik Mühendisliği
bölümlerinden birinde öğrenim görüyor olmak gerekmektedir.


Başvuru kriterleri ve başvuru ile ilgili tüm detaylar için: https://vizyonergenc.com/ilan/tusas/2102-lift-up-doktora-burs-programi

--