Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

2. Uluslararası Dijital İşletme, Yönetim ve Ekonomi Kongresi Düzenlendi--

07 Ekim 2022 Cuma - Görüntülenme: 880

2. Uluslararası Dijital İşletme, Yönetim ve Ekonomi Kongresi 9-11 Eylül 2022 tarihleri arasında Tarsus Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi işbirliği ile düzenlendi. 
Tarsus Üniversitesinin ev sahipliğini yaptığı kongre, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu ve Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın’ın açılış konuşmaları ile başladı. Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet İnce kongre amaç ve kapsamı hakkında bilgiler verdi. 21. yüzyılın “dijital devrimler çağı” olarak nitelendirildiğini vurgulayan Prof. Dr. İnce konuşmasında; “İnsanlığın hayal gücünü zorlayan dijital dünyayı anlayabilmek için yüksek bir uyum sağlama kabiliyeti ve elbette değişimi kucaklamaya hazır olmak gerekmektedir. Dijital dünyada var olabilmek için değişimi ve yeni gerçekliğini kabullenmekten başka çare yoktur” sözlerine yer verdi. 
İki gün boyunca süren kongrede, 69 farklı üniversiteden 159 akademisyen ve araştırmacının katılımıyla 146 bildiri sunuldu. Kongre 11 Eylül 2022 tarihinde kapanış oturumu ile sona erdi.

--