Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü Paneli--

29 Kasım 2022 Salı - Görüntülenme: 1071

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Üniversitemizde panel düzenlendi.
Moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Elif Demirbaş’ın üstlendiği panel; Doç. Dr. Ayşe Alican Şen’in “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Kurumsal Hizmet Modelleri” sunumu ile başladı. Şen konuşmasında;  şiddete uğrayan kadınların ne tür mağduriyetlere uğradığını, bu durumun aşılması için birey, toplum ve devlet olarak nasıl bir rol üstlenilmesi gerektiğini dinleyicilere aktardı. Kadına şiddet konusunda kamu kuruluşlarının son yıllarda etkili önlemler aldığına değinen Şen, toplum olarak kadına şiddetin karşısında net bir duruş sergilemenin önemine değindi.
Dr. Öğr. Üyesi Aysel Tekgöz Obuz'un  “Flört Şiddeti” konu başlığı ile devam eden panel, flört şiddetine maruz kalan kişilerin nasıl bir yol izlemesi gerektiğini, şiddet yönelimli kişilerin nasıl anlaşılabileceğini dinleyicilerle paylaştı. Dr. Öğr. Üyesi Özlem Koç ise “ Kadına Yönelik Şiddetin Kadın Sağlığına Etkisi” konusuyla dinleyicilerin karşısında yer aldı. Koç, sunumda kadınların toplumdaki yeri ve önemi hakkında bilgiler aktardı.
Panelin ikinci oturumunda söz alan Tarsus Adliyesi Sosyal Hizmet Uzmanı Ezgi Yardımcı vaka örnekleri üzerinden panele katkı sağladı. Telefonlara yüklenebilen KADES uygulaması testi ile ortalama 45 saniyede polisin şiddet mağduru kişiyi nasıl tespit edip süreci organize ettiğini uygulamalı olarak dinleyicilere aktardı. Panelde son olarak söz alan Tarsus Adliyesi Sosyal Hizmet Uzmanı Merve Saygı ise şiddet mağduru kadınların yaşadıkları süreçleri ve bu durumun nasıl üstesinden gelinebileceğini örnek vakalar üzerinden paylaştı. Tarsus Adliyesi Sosyal Hizmet Uzmanı Merve Duman Sarı sunumunda Sosyal Hizmet Müdürlüğü olarak hizmet verdikleri alanlar hakkında dinleyicilere bilgiler paylaştı.
Panel, katılımcılara yöneltilen sorular ve karşılıklı bilgi paylaşımı ile sona erdi.

--