Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

Tarsus Üniversitesi ile TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şubesi Arasında İş Birliği Protokolü--

26 Aralık 2022 Pazartesi - Görüntülenme: 958

Tarsus Üniversitesi ve TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şubesi arasında “Sosyal ve Bilimsel İş Birliği Protokolü” imzalandı. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın ve Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şube Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Sinan Can tarafından imzaların atıldığı törende; Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şube Yönetim Kurulu Üyeleri ve Üniversitemiz Çevre Koruma Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi ve Sıfır Atık Koordinatörü Dr.Yasin Özay yer aldı.
    Protokol kapsamında; çevresel sürdürülebilirlik, yeşil kampüs, sıfır atık, iklim değişikliği ile mücadele ve uyum konularında gerçekleştirilecek eğitim, bilim, sanat ve kültürel alanlarda iş birliği ve koordinasyon amaçlanmaktadır. Protokol neticesinde; Üniversitemizde eğitim görmekte olan öğrencilere yönelik çevresel farkındalık oluşturmak, yeşil kampüs uygulamalarına katılım, iklim değişikliği ile mücadele konularında teknik, kültürel ve bilimsel destek sağlanması hedeflenmektedir.

--