Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

Üniversitemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Alper Yontar’a Belçika Ulusal Araştırma Fonu ( F.R.S.- FNRS ) Tarafından Bilimsel Araştırma Desteği--

04 Mayıs 2023 Perşembe - Görüntülenme: 1458

Mühendislik Fakültesi, Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Ahmet Alper Yontar’ın  “Modélisation CFD de la combustion assistée par plasma à partir de technologies de combustion avancées dans des conditions de mélange pauvre - CFD modelling of plasma assisted combustion using advanced combustion technologies under lean conditions” başlıklı bilimsel araştırma önerisi, yapılan değerlendirme sonucu Belçika Ulusal Araştırma Fonu ( F.R.S.- FNRS ) tarafından Bilimsel Araştırma Desteği ( S.S.G. ) almaya hak kazanmıştır.

Öğretim üyemiz Doç. Dr. Ahmet Alper Yontar, bilimsel araştırma önerisi kapsamında Université Libre de Bruxelles (U.L.B.), Unité de recherche Aéro-Thermo-Mécanique – BRITE (brite-research.be) araştırma laboratuvarı bünyesinde uzay ve havacılık itki sistemlerinde plazma destekli yanma uygulamalarına yönelik araştırmalarda bulunacaktır. Plazma destekli yanma (PAC), güç üretim sistemlerinin performansını artırma ve iklim değişikliğinde etkin rol oynayan sera gazı emisyonlarını azaltma potansiyeline sahip bir teknolojidir.  Araştırma darbeli plazma iticileri, mikrodalga plazma iticileri ve ark jetli iticiler dâhil olmak üzere plazma destekli yanmanın geleceğin lojistik teknolojilerine uygulamaları araştırma başlıklarında gerçekleşecektir.

 

--