Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

Üniversitemizde IFSCOM-E 2023 - 9th International IFS Contemporary Mathematics and Engineering” Konferansı Düzenlendi--

12 Temmuz 2023 Çarşamba - Görüntülenme: 752

Düzenleme Komitesi Başkanı Doç. Dr. Gökhan Çuhadaroğlu’nun açılış konuşması sonrası başlayan konferansta söz alan Rektörümüz Prof. Dr. Orhan Aydın, üniversitemizin mevcut durumu ve gelişimi  hakkında dinleyicilere bilgiler aktararak, konferansın Tarsus Üniversitesi’nde yapılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 Konferansta; matematik ve mühendislik alanındaki gelişmeler, bu alanlardaki akademik eğitim ve sektörel uygulamalar gibi konu başlıkları ele alındı. Ontario Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nden İbrahim Dinçer, Split Üniversitesi’nden Sandro Nizetiç, Porto Üniversitesi’nden Erica Doutel, Malaya Üniversitesi’ndan M. Hasanuzzaman, Tijuana Teknoloji Estitüsü’nden Oscar Castillo, Vidyasagar Üniversitesi’nden Madhumangal Pal, D.A.V. Üniversitesi’nden P.K.Sharma ve Iğdır Üniversitesi’nden Hanlar Reşidoğlu gibi  alanında dünyanın önde gelen bilim insanlarının yer aldığı davetli konuşmacılar çeşitli konularda sunumlar gerçekleştirdi. 
8-11 Temmuz 2023 tarihleri arasında düzenlenen konferansın 36 farklı oturumunda matematik ve mühendislik alanında 167 akademisyen ve uzmanın gerçekleştirdiği sunumlarla konular çok boyutlu olarak ele alındı. Çevrim içi olarak da yayımlanan konferansa ülkemizden ve dünyadan yoğun ilgi gösterildi.

 

--