Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

Tarsus Üniversitesi ve Koluman Otomotiv Endüstri A.Ş. Arasında İstihdam İş Birliği Töreni Düzenlendi--

14 Temmuz 2023 Cuma - Görüntülenme: 943

Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın ile Koluman Otomotiv Endüstri A.Ş. Genel Müdürü Cengiz Adak arasında 2 Temmuz 2022 tarihinde imzalanan “Staj ve İstihdam Protokolü” kapsamında Koluman Otomotiv Endüstri’de işe yerleşen ilk öğrencilerimiz için “İş Birliği Töreni” düzenlendi. Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu programlarından mezun öğrencilerimizin Koluman’daki istihdamlarını kutlama için düzenlenen törende mezunlarımızla birlikte, Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın, Koluman Otomotiv Endüstri A.Ş. Genel Müdürü Cengiz Adak, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Topaklı, Koluman İnsan Kaynakları ve Tesis Yönetim Müdürü Hülya Baltalı ile Koluman Otomotiv Endüstri yöneticileri yer aldı. 
Rektör Prof. Dr. Orhan Aydın, Koluman Otomotiv Endüstri yerleşkesinde düzenlenen törendeki konuşmasında, öğrencilerin işe girmelerine yönelik duyduğu memnuniyeti ifade ederek, bu iş birliğinin diğer firmalara da örnek olmasını ve devamlılığının sağlanmasını temenni ettiklerini dile getirdi. Koluman Otomotiv Endüstri Genel Müdürü Cengiz Adak törendeki konuşmasında işe alımı yapılan öğrencilerin kendileri için önemli olduğunu belirtirken; öğrencilerin çalışmaları, istek ve motivasyonlarının büyüyen organizasyonlarına katkı sağlayacağından emin olduklarını ifade etti. Adak konuşmasında “Üniversitelerin ve endüstrinin bir araya gelerek iş birliği yapması; yeni fırsatlar yaratmanın, inovasyonu teşvik etmenin ve ülke ekonomisini güçlendirmenin önemli bir yoludur” sözlerine yer verdi.
Düzenlenen iş birliği töreni, Koluman Otomotiv Endüstri Genel Müdürü Cengiz Adak ile İnsan Kaynakları ve Tesis Yönetim Müdürü Hülya Baltalı’nın, Tarsus Üniversitesi Rektörü Orhan Aydın’a iş birliği teşekkür belgesini takdim etmesiyle sona erdi.
Tarsus Üniversitesi ve Koluman Otomotiv Endüstri A.Ş. arasında imzalanan “Staj ve İstihdam Protokolü” ile öğrencilerin sanayideki nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamaya yönelik eğitim almaları, çeşitli staj imkanları ile teorik bilgilerinin pratik olarak geliştirmeleri ve istihdamlarının garanti altına alınması sağlanmaktadır.

--