Cumhuriyet’in 100’üncü Yılı Tarsus Üniversitesi’nde Etkinliklerle Kutlandı --

30 Ekim 2023 Pazartesi - Görüntülenme: 666

Cumhuriyet’in ilanının 100’üncü yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Üniversitemizde çeşitli etkinliklerle kutlandı. Ekim ayı boyunca sergi, konferans, panel gibi etkinliklerle süren anma ve kutlama etkinlikleri Üniversitemiz Konferans Salonunda Cumhuriyet’in Yüzüncü Yılı Töreni ile devam etti. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Törenin açış konuşması Rektör Prof. Dr. Orhan Aydın tarafından gerçekleştirildi. Cumhuriyetin anlam ve önemine dair düşüncelerini paylaşan Aydın konuşmasında; “İstiklal yolunda sergilenen destansı mücadelenin kahramanlarına Cumhuriyetimizin kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimize, gazilerimize minnet ve şükranla sözlerime başlamak istiyorum. Aziz Milletimiz istiklal ve istikbaline vurulmak istenen her türlü prangayı eşsiz bir mücadele ruhuyla kırmıştır. Bu ruhu da Atatürk’ün dediği gibi Türk Milletinin karakter ve âdetlerine en uygun idare olarak Cumhuriyet’le tam bir asır önce taçlandırmıştır. Türkiye Cumhuriyeti olağanüstü şartlarda, olağanüstü mücadeleyle, olağanüstü azim ve dirayetin rehberliğinde tarih sahnesindeki yerini almıştır” sözlerine yer verdi. Tören, Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Ayşe Alican Şen’in "Cumhuriyetten Günümüze Türkiye'de Eğitim Politikaları ve Eğitimin Geleceği" başlıklı konferansıyla devam etti. Şen konuşmasında Cumhuriyetin ilanıyla birlikte ülkede eğitim alanında gerçekleştirilen çalışmalara dair bilgileri izleyicilerle paylaştı.