Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Dolayısıyla Üniversitemizde Panel Düzenlendi--

29 Kasım 2023 Çarşamba - Görüntülenme: 427

Panelde ‘Kadınların Güçlenme Mücadelesi: Kadın Konukevleri Deneyimi’ başlıklı sunumu ile yer alan Doç. Dr. Ayşe Alican Şen konuşmasında; kadınların hayatın her alanında eşit bir şekilde yer alması gerekliliğinin toplumların gelişmesi için elzem bir unsur olduğunu belirtti. Şiddete uğrayan kadınların korunmaları adına son yıllarda hayata geçirilen başarılı kamusal çalışmalar arasında kadın konukevlerinin önemli bir rol üstlendiğini vurguladı. Kadına şiddet probleminin uzun soluklu bir toplumsal eğitimle ve yaşanan bu tür durumlara karşı toplumsal bir duruş sergilemekle aşılabileceğinin önemine değindi.
Moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Elif Demirbaş’ın üstlendiği panelin diğer konuğu Doç. Dr. Aysel Akbeniz ise ‘İlişki Bağımlılığı’ isimli sunumu ile etkinlikte yer aldı.  Akbeniz; mücadele edilmesi gereken bağımlılıkların çeşitliliklerine değinirken, ilişki bağımlılığını da bu kapsamda en ön sırada ele alınması gereken bir sorun olarak gördüklerini belirtti. Bireylerin bazı korkulara kapılarak ilişkinin devamı gerekliliğine olan inançları nedeniyle ortaya çıkan mağduriyet ve suistimallerin, ilişki bağımlılığının bir sonucu olduğunu dinleyicilere aktardı. 
Panelin konukları arasında yer alan Tarsus Sosyal Hizmet Merkezi Sosyolog Ezgi Yardımcı vaka örnekleri üzerinden panele katkı sağladı. Telefonlara yüklenebilen KADES uygulamasının önemine değinerek yaşanan şiddet vakalarına dair istatistiki bilgileri dinleyicilere aktardı. Panel, katılımcılara yöneltilen sorular ve karşılıklı bilgi paylaşımı ile sona erdi.

--