Dr. Öğr. Üyesi Özlem İpek’e TÜBİTAK 2219 Yurtdışı Doktora Sonrası Araştırma Bursu--

28 Şubat 2024 Çarşamba - Görüntülenme: 576

Proje Başlığı: Hanehalkı Enerji Yoksulluğu ve Sağlık Arasındaki İlişki

Proje Yürütücüsü: Dr. Öğr. Üyesi Özlem İPEK
Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü

Araştırma Yapılacak Kurum: Universitat Pompeu Fabra (UPF)
Centre for Research in Health and Economics (CRES)
İspanya

Proje Süresi: 12 Ay

Bu proje ile hanehalkları arasında farklı boyutlarda ortaya çıkan enerji yoksulluğunun, bireylerin sağlık durumları üzerinde neden olduğu uzun dönemli etkilerin analiz edilmesine olanak sağlayacak enerji yoksulluğu temelli sağlık modeli geliştirilecektir. Bu sayede enerji yoksulluğunun sağlık üzerindeki etkisi daha tutarlı olarak ölçülerek enerji yoksulluğunun azaltılmasına yönelik uygulamaların politik ajandalarda üst sıralarda yer alması için bilimsel veriye dayalı bilgiler sağlanacaktır.