Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

Üniversitemizin Proje Ortakları Arasında Yer Aldığı “İstihdam Fabrikası Projesi” Tamamlandı--

25 Mart 2024 Pazartesi - Görüntülenme: 277

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) aracılığıyla desteklediği, Üniversitemizin proje başvurusunu gerçekleştirdiği ve projenin ortakları arasında yer aldığı “İstihdam Fabrikası”na ait tesis yapımı tamamlandı. Tesisin tamamlanması dolayısıyla 21 Mart 2024 Perşembe günü Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan birimler ziyaret edilerek incelemelerde bulunuldu ve “Çukurova İstihdam Fabrikası” projesinin kapanış toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıda; Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın, Mersin Sanayici ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Başkanı Adnan Gündoğdu, Erman Grubun Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Deniz, Erman Ticari Araçlar Genel Müdürü Emrah Deniz, Koluman Motorlu Araçlar Tarsus Şube Satış Müdürü Bahattin Uzadalı ile birlikte kurumların yöneticileri ve temsilcileri yer aldı.
Söz konusu proje kapsamında; 240 işletme ve 15000 personelden oluşan Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) bünyesinde yer alan firmaların ihtiyaç duyduğu nitelikli ara eleman ihtiyacının karşılanmasına katkıda bulunulması planlanmaktadır. Güncel teknolojik gelişmelere uygun yüksek standartlarda kurgulanan atölyelerde, eğitim ve staj imkânı sunularak ilgili sektörlere yönelik üretimde katma değer artışı hedeflenmektedir. 
Yine proje kapsamında Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı teknik lise öğrencileri ile Üniversitemiz öğrencileri, sanal laboratuvar ile yazılım geliştirme imkânı elde ederken, CNC ve robot kol simülasyonları ile makine kullanım becerilerini geliştirme fırsatı yakalayabileceklerdir. Projenin diğer önemli bir çıktısı ise proje kapsamında eğitim alan stajyerlerin eğitimleri sonrası Koluman Otomotiv ve Erman Ticari Araçlar başta olmak üzere sektörün önde gelen firmalarında istihdam edilecek olmasıdır.

--