Dr. Öğr. Üyesi Emin Demir’e TÜBİTAK 2218 Yurt İçi Doktora Sonrası Araştırma Bursu--

14 Ekim 2024 Pazartesi - Görüntülenme: 104

Proje Başlığı: Ergenlerin Görünümle İlgili Sosyal Medya Bilinci ve Benlik Saygısının Boylamsal Değişimi: Örtük Gelişim Modeli

Proje Yürütücüsü: Dr. Öğr. Üyesi Emin DEMİR

Çocuk Gelişimi Bölümü

Araştırma Yapılacak Kurum: Harran Üniversitesi

Proje Süresi: 24 ay

Sosyal medya, bireysel veya topluluk halinde iletişime izin vermesi nedeniyle bireylerin yaşamında vazgeçilmez bir yapıya dönüşmüş olup ergenler için çeşitli fırsat ve riskleri barındırmaktadır. Gelişim döneminin özelliği olarak dış görünüşle ilgili karşılaştırma yapabilme ve akranlardan geri bildirim alınmasına imkân vermesi nedeniyle, sosyal medya ergenlerin görünümlerine ilişkin endişelerini arttırabilmektedir. Bu bağlamda projede ergenlerin görünümle ilgili sosyal medya bilinci ve benlik saygısının boylamsal değişiminin incelenmesi amaçlanmaktadır.