Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

Tarsus Üniversitesi ve Çukurova Kalkınma Ajansı Arasında Siber Vatan Programı Siber Güvenlik Eğitimi İş Birliği Protokolü İmzalandı--

15 Ekim 2024 Salı - Görüntülenme: 175

Tarsus Üniversitesi ile Çukurova Kalkınma Ajansı arasında “Kalkınma Ajansları Siber Vatan Programı Siber Güvenlik Eğitimi İşbirliği Protokolü” imzalandı.  Tarsus Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Özen ve Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Rifat Duran tarafından imzalanan protokol kapsamında;  Üniversite öğrencilerinin siber güvenlik konusunda farkındalıklarının artırılması, konuya ilgi duyan öğrencilerin belirlenerek yeteneklerinin geliştirilmesi ile dijital ve siber güvenlik teknolojileri alanında nitelikli bireyler yetiştirmeyi teşvik etmek amaçlanmaktadır.
Türkiye Siber Vatan Programı ile ilgili ayrıntılı bilgiye https://www.sibervatan.org/  adresinden ulaşılabilmektedir.

--