Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın’ın Yeniden Atama Teşekkür Mesajı--

15 Eylül 2022 Perşembe - Görüntülenme: 3803

Kuruluşundan bu yana, yeni akademik birimlerin kurulmasından fiziki altyapımız için sağlanan desteklere, her aşamada Üniversitemize ilgi ve desteklerinden ve yeniden bu göreve atanmamdan dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı arz ederim. Desteklerini her zaman yanımızda hissettiğimiz, ortaya koydukları vizyon ve projelerle bizleri daha da yüreklendiren ve yeniden atanma sürecimde güven ve desteklerinden dolayı YÖK Başkanımıza ve YÖK Üyelerimize teşekkür ederim. 

Gök kubbede hoş bir seda bırakmak, Allah’ın rızasını ve milletimizin duasını kazanmak ve marifet için azimle çalışmaya devam.

 

Prof. Dr. Orhan AYDIN

Rektör

 

--