Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

Prof. Dr. Ali Özen’e TÜBİTAK 1001 Proje Desteği--

01 Şubat 2023 Çarşamba - Görüntülenme: 1862

Proje Başlığı: VLC Sistemleri için Yüksek Spektral Verimli Hermityen Simetrisiz Optik-OFDM Dalga Formu Tasarımı
Proje Yürütücüsü: Prof. Dr. Ali ÖZEN, Mühendislik Fakültesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği
Proje Süresi: 24 Ay

Proje ile görünür ışık haberleşme (VLC) sistemleri için O-OFDM dalga formlarının spektrum verimsizliği problemine etkin bir çözüm olarak zaman bölmeli çoğullama (TDM) üzerine kurulan özgün Hermityen Simetrisiz Optik-OFDM dalga formlarının literatüre kazandırılması amaçlanmıştır. Hermityen simetrili O-OFDM dalga formlarının sağladığı BER performansından ödün vermeyecek en az %50 spektrum verimli özgün O-OFDM dalga formları ve ikinci olarak spektrum verimliliğinden ödün vermeyecek kanal kodlama teknikleri ile geliştirilmiş özgün yüksek BER başarımlı O-OFDM dalga formları ile istenen verimliliklerin sağlanması hedeflenmiştir. 
Önerilen Hermityen Simetrisiz Optik-OFDM dalga formlarının SISO (Single Input Single Output) ile MIMO (Multiple Input Multiple Output) sistemlerinde deneysel doğrulaması yapılacak ve diğer mevcut O-OFDM teknikleri ile karşılaştırılacaktır. Ayrıca, elde edilecek teorik (analitik) ve simülasyon sonuçlarıyla deneysel çalışmalarda elde edilecek deneysel ölçümlerin sonuçları karşılaştırılacaktır.

--