Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

Dr. Öğr. Üyesi Sinan Köse’ye TÜBİTAK 2218 Yurtiçi Doktora Sonrası Araştırma Bursu--

04 Eylül 2023 Pazartesi - Görüntülenme: 1545

Proje Başlığı: Yeni Tip Mezogözenekli (SiO2, SiO2/Fe3O4 ve Fe3O4) Katkı Malzemelerinin Epoksi Bazlı Kompozitlerde Sinyal Kesici Olarak Kullanımlarının Araştırılması


Proje Yürütücüsü: Dr. Öğr. Üyesi Sinan KÖSE
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü
Makine Programı

Araştırma Yapılacak Kurum: Karadeniz Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü


Proje Süresi: 24 Ay

Gelişen teknoloji ile ortaya konan somut çıktılar, insanoğlunun yaşam alanlarına hızlı entegre olurken, sunduğu avantajların yanı sıra birtakım ihtiyaçları da beraberinde getirebilmektedir. Bu ihtiyaçların başında, başta sağlık olmak üzere çevre, enerji ve yapısal gereksinimleri karşılayabilecek yeni malzemeler gelmektedir. Özellikle elektromanyetik ışın üreten cihazların sayısının ve kullanımının giderek artması bu ışınları soğuran malzemelere olan ilginin giderek artmasına yol açmıştır. Bu malzemeler aynı zamanda elektronik teknoloji savaşlarında, radar tespitinde, radyasyon soğurmada veya refraktör olarak yararlanmak amacıyla kullanılabilmektedirler. Metal plakaların bu amaçlar için kullanılabilir olmalarına rağmen, ağır yapıları ve korozyona karşı dirençsiz olmaları gibi birçok dezavantajı da beraberinde getirdiği bilinmektedir. Araştırma konusu ile metal plakalara alternatif olarak aynı işleve sahip ancak hem korozyona karşı dirençli hem de daha hafif olan kompozit malzemeler üzerinde durulmaktadır.

--