Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

Tarsus Üniversitesi TRT Çukurova Radyosu “Genç Yaşam Programı”na Konuk Oldu--

29 Aralık 2023 Cuma - Görüntülenme: 1022

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Deran, Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Halil Cihan, Dr. Öğr. Üyesi Utku Uzun ile Havacılık ve Uzay Mühendisliği öğrencileri Cengiz Taşkıran ve Mustafa Furkan Tekle, TRT Çukurova Radyosunda yayınlanan “Genç Yaşam” programına konuk oldu. Tarsus Üniversitesi merkez kampüsünden canlı olarak yayınlanan programda Tarsus Üniversitesinin gelişimi, yürüttüğü akademik çalışmalar ve katıldığı TEKNOFEST yarışmaları ele alındı. 


Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümünü kutlayarak sözlerine başlayan Rektör Yardımcısı Deran yayında Tarsus Üniversitesinin akademik birimleri, yürüttüğü çalışmalar hakkında kısa bir bilgi verdi. Deran konuşmasında Tarsus’un bölgesel anlamda önemli bir merkez olduğuna değinerek Üniversitenin akademik ve idari olarak önemli bir kapasiteye ulaştığını, bölgenin sosyoekonomik ve kültürel gelişimine katkı sağladığını belirtti.


Program konuğu Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Halil Cihan, Dr. Öğr. Üyesi Utku Uzun ise bölümleri ve yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgileri dinleyicilerle paylaştılar. Dr. Öğr. Üyesi Cihan konuşmasında “Bu bölüm uçak, helikopter, uzay aracı, füze gibi hava uzay araçlarının ve alt sistemlerinin tasarlanması, geliştirilmesi, test edilmesi ve üretilmesi ile ilgili mühendislik dallarından biridir. Özellikle son yıllarda yerli üretimi artırmak ve dışa bağımlılığı azaltmak için hızla gelişen havacılık, uzay ve savunma sanayisi ile bölümümüzün önemi gün geçtikçe artmaktadır. Tarsus Üniversitesi olarak TÜBİTAK UZAY ve TUSAŞ ile staj protokolümüz var ve bunun yanı sıra öğrencilerimiz Türkiye’nin önde gelen diğer firmalarında kolaylıkla staj imkânını bulabilmekteler” ifadelerini kullandı. Bölüm müfredatı hakkında bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Uzun ise yayında “Bu alanda dünyada önde gelen üniversitelerin ders müfredatlarını takip ediyoruz, kendi ders müfredatımıza yerleştiriyoruz. Danışma kurullarımız var; öğrenci, akademisyen, sektörden profesyonellerle bir araya geliyor ve gelen görüşlerle kendimizi güncelliyoruz, güncel tutmaya çalışıyoruz. Üniversitemiz yurt dışı projelerini ve burada yürüttüğümüz projeleri çok destekliyor” diye konuştu.


Programın canlı yayın konukları arasında yer alan Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Cengiz Taşkıran ve Mustafa Furkan Tekle ise katıldıkları TEKNOFEST yarışmalarında edindikleri deneyimleri dinleyicilerle paylaştılar. Havacılık ve Uzay Mühendisliğini düşünen genç öğrenci adaylarına kendi deneyim ve staj tecrübelerini anlatarak tavsiyelerde bulundular.

--