Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

10 – 16 Mayıs Engelliler Haftası Farkındalık Semineri Düzenlendi--

14 Mayıs 2024 Salı - Görüntülenme: 296

Üniversitemizde 10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında farkındalık semineri düzenlendi. Engelli Öğrenciler Danışma ve Koordinasyon Birimi tarafından düzenlenen etkinlikte ilk söz alan birim koordinatörü üniversitemiz öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Nurel Ertürk, ülkemizin 2030 Engelsiz Vizyon Hedefleri doğrultusunda gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgileri paylaştı. 


Düzenlenen seminerde konuşmacı olarak yer alan Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayşe Alican Şen “Türkiye’de Engellilerin Erişebilirlik Hakkı Ekseninde Üniversitelerde Engelli Dostu Mekan Tasarımı“  başlıklı konuşmasında; mekan tasarımlarında engelli bireylerin temel yaşamsal haklarının gözetilmesini, yapıların bu doğrultuda dizayn edilmesi gerekliliğini vurgularken, üniversitelerin bu konuda öncü rolü üstlenmesi gereken başat kurumlar olduğunu belirtti.


Seminerde son olarak söz alan Psikolog Ayten Çelikörs ise Engelli Birey Gözüyle Akademik Hayat başlıklı konuşmasında, kendisinin de bir ferdi olduğu önemli ve değerli bir kitlenin gözünden dünyanın nasıl göründüğü hakkında dinleyicilere çok kıymetli bir perspektif kazandırdı. Çelikörs yapım sürecine dâhil olduğu engelli bir bireyin doğumdan yaşlanmasına kadar geçen başarı dolu bir hayat hikâyesinin anlatıldığı animasyon filmini katılımcıların beğenisine sundu. Konuşmacıların aktardığı değerli bilgiler ve sonrasında katılımcılardan büyük beğeni toplayan animasyon filminin gösteriminin ardından seminer sona erdi.

 

Haber : Tarsus Üniversitesi Bilgi ve İletişim Ofisi 

--