Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

Üniversitemizde “Dünden Bugüne Filistin: Tarih, Siyaset ve Hukuk” Başlıklı Panel Düzenlendi--

21 Mayıs 2024 Salı - Görüntülenme: 391

Üniversitemiz Konferans Salonunda 20 Mayıs 2024 tarihinde düzenlenen panelde Mardin Artuklu Üniversitesi Kudüs ve Filistin Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Sibel Ceylan Yiğit, Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Arap Dili ve Belagati Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Issa Baraijia, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Muhammed Demirel konuşmacı olarak yer aldı. 


Dr. Öğr. Üyesi Sibel Ceylan Yiğit paneldeki konuşmasında Filistin’in tarihteki yerine, Ortadoğu toplumlarının Osmanlı dönemindeki tarihine ve dönemin barış atmosferine aynı zamanda 1. Dünya Savaşı sonrası bölgede yaşanan gelişmelere değinerek bugün yaşananların tarihi gelişimini ve nedenlerini ön plana taşıdı. Atatürk Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Issa Baraijia ise paneldeki konuşmasında; Ortadoğu’da 1948’de kurulan İsrail’in son aylarda binlerce insanın yaşamına mal olan bombardımanının kabul edilemez olduğunu ve bu gelişmelerin tüm uluslararası anlaşmaları ihlal ettiğini vurguladı. Filistinlilerin uğradığı ayrımcılıklara değinen Baraijia sunumunda, bölgede inşa edilen duvarlar ve sınırlardaki güvenlik uygulamaları hakkında kapsamlı bilgiler aktardı. Panel’de son olarak söz alan İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Muhammed Demirel ise son dönemlerde yaşananların hukuki yönüne değindi. Demirel sunumunda Uluslararası Ceza Mahkemesi ve Birleşmiş Milletler’in aldığı kararlara vurgu yaptı, İsrail’in uluslararası hukuk nezdindeki konumu hakkında bilgiler verdi.


İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından organize edilen, açış konuşmasını ve moderatörlüğünü Dr. Öğretim Üyesi Tuğba Aydın Halisoğlu’nun üstlendiği panel katılımcılara yöneltilen soruların ardından sona erdi.

 

Haber :Tarsus Üniversitesi Bilgi ve İletişim Ofisi 

--