Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

Dr. Öğr. Üyesi Doğancan Çavmak’a TÜBİTAK 1002-A Proje Desteği--

29 Temmuz 2024 Pazartesi - Görüntülenme: 349

Proje Başlığı: Sağlık Hizmetlerinde İnformal Ödemelerin Topluma Olan Etkileri Çerçevesinde Analiz Edilmesi ve İyileştirme Politikalarının Geliştirilmesi: Mersin Örneği

Proje Yürütücüsü: Dr. Öğr. Üyesi Doğancan ÇAVMAK
Araştırmacılar: Dr. Öğr. Üyesi Sait SÖYLER, Doç. Dr. Gülpembe OĞUZHAN

Uygulamalı Bilimler Fakültesi
Sağlık Yönetimi Bölümü

Proje Süresi: 7 Ay

Türkiye sağlık sistemi fiziki ve finansal erişilebilirlik düzeyini arttırmak üzere geçmiş yirmi yılda önemli reformlar yaşamıştır. Cepten ödeme yükünü düşürmek ve hizmet sunucu ile alıcı arasındaki para alışverişini yok etmek bu reform çabalarının önemli bir bileşeni olmuştur. Ancak informal ödemeler olgusu, kayıt dışı gerçekleşmesi ve farklı formatlarda görülebiliyor olması sebebi ile yakından incelenmeye muhtaç bir alan halindedir. Projede hem hane halkları hem de sağlık sistemleri üzerinde olumsuz etkileri olan bu olgu; görülme yaygınlığı, gerçekleşme sebepleri ve yolları, hangi hizmetler için gerçekleştiği ve hane halkları üzerindeki finansal etkileri gibi geniş bir perspektifte incelenecek ve böylece iyileştirme önerileri geliştirilecektir. Çalışma Mersin ili ve ilçelerinde yürütülecektir. Araştırma sonuçlarının, bölgedeki sosyo-kültürel yapının ve ülke ekonomik koşullarının, sağlık hizmetlerine finansal erişim konusuna etkisini aydınlatması ve bu alandaki bilimsel birikimi desteklemesi beklenmektedir.

Haber : Tarsus Üniversitesi Bilgi ve İletişim Ofisi 

--