Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

Doç. Dr. Veysel Alcan’a TÜSEB B Grubu Ar-Ge Projesi Desteği--

01 Ekim 2024 Salı - Görüntülenme: 296

Proje Başlığı: Biofeedback Temelli İnteraktif Rehabilitasyon Sisteminin Geliştirilmesi ve Sensöriomotor Egzersiz Eğitiminde Etkinliğinin Değerlendirilmesi

 

Proje Yürütücüsü: Doç. Dr. Veysel ALCAN
Mühendislik Fakültesi
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü

Proje Süresi: 24 ay

 

Bu proje kapsamında, bireylerin görsel yönlendirme ile fiziksel etkileşime dayalı (ayak basıncına duyarlı) bir geri bildirim sağlayarak görsel-motor-algısal entegrasyona yönelik motor öğrenme ve adaptasyonunu teşvik edecek etkileşimli Biofeedback Temelli İnteraktif Rehabilitasyon Sistem temelli bir terapatik egzersiz sistemi geliştirilecektir. Geliştirilecek sistemin etkinliğini ve sonuçları ölçmek için müdahale döneminden önce ve sonra klinik testler, yüzey elektromyografiye dayalı elektrofizyolojik ölçümler ve postüral salınım (CoP) analizini içeren kapsamlı biyomekanik değerlendirmeler gerçekleştirilecektir. Projede geleneksel deneysel koşulların aksine (göz açık- göz kapalı), flaşlı gözlükler ile aralıklı görsel manipülasyonlar sağlanarak katılımcıların duyusal işlemlerini ve bilişsel-motor entegrasyonuna etkisi incelenecektir. Bu yenilikçi metodoloji, postüral kontrolün dinamik bir değerlendirmesini sunarak bireylerin değişen duyusal ortamlara uyum sağlama yetenekleri hakkında değerli bilgiler sağlanacaktır. Böylelikle biofeedback temelli interaktif rehabilitasyon sistem teknolojisine dayalı rehabilitasyonda hastaların görsel olarak yönlendirilmesinde farklı manipülatör senaryolar için kanıtlar elde edilecektir.

--