Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

Tarsus Üniversitesi Öğrencileri TEKNOFEST’te İki Ödül Kazandı--

08 Ekim 2024 Salı - Görüntülenme: 315

Türkiye’de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST bu yıl 2-6 Ekim 2024 tarihleri arasında Adana’da düzenlendi. 2018 yılından bu yana devam eden ve bu yıl yedincisi düzenlenen festivalde Tarsus Üniversitesini 5 kategoriden 7 takım temsil etti. Tarsus Üniversitesi Rektör V. Ali Özen ile birlikte akademisyenlerin katıldığı ve takımlardan Aeronano, Otacı Işığı, TARSHTECH, Troposfer Roket, Tag Turizm, Yeşil Aurumistler, Yeşil Kompozitçiler’in projelerini sergilediği festivalde Tarsus Üniversitesi standı ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Festival süresince TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Orhan Aydın ve çok sayıda kurumdan ziyaretçi standı ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi, geliştirilen projeler hakkında bilgi aldı.


Toplumda teknolojiye olan ilgiyi artırmayı ve Türkiye’nin teknoloji üreten ve geliştiren bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmayı hedefleyen TEKNOFEST’te bu yıl Tarsus Üniversitesi iki ödül alarak önemli bir başarıya imza attı. TÜBİTAK tarafından düzenlenen “2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları”nda "Enerji ve Çevre" kategorisinde Doç. Dr. Fatma Ulusal danışmanlığında üçüncü olan OSB Teknik Bilimler Yüksekokulu öğrencileri; Gizem Konur, Murat Görmek, Sinem Yılmaz ile Doç. Dr. Salih Hakan Yetgin danışmanlığında "Makine İmalatı ve Otomotiv" kategorisinde yarışarak üçüncü olan Emre Düzgün Yılmaz, Selahattin Yıldırım, Veysel Özenir ödüllerini düzenlenen törenle aldı.

--