Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

5 Mayıs Dünya Ebeler Günü Sempozyumu--

10 Mayıs 2022 Salı - Görüntülenme: 2656

Tarsus Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü tarafından 09.05.2022 tarihinde “5 Mayıs Dünya Ebeler Günü Sempozyumu” gerçekleştirilmiştir.

Sempozyumumuz Tarsus Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sezgin AYDIN ve Tarsus Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Eylem TOKER’in açılış konuşmalarıyla başlamıştır.

Sempozyumun ilk oturumu Tarsus Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Öğretim Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Gülüzar SADE ve Dr. Öğr. Üyesi Tuğçe SÖNMEZ moderatörlüğünde, Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü hocalarından Prof. Dr. Serap EJDER APAY ve Doç. Dr. Hava ÖZKAN’ın sunumları ile tamamlanmıştır. 2. Oturum ise, Doç. Dr. Eylem TOKER ve Ebe Fatma KARA GÖKKOCA’nın moderatörlüğünde, Ebelik Bölümü tarafından gerçekleştirilen “Ebeliğin Güçlendirilmesi: Kanıta Dayalı Uygulamalar” adlı projenin, proje yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Tuğçe SÖNMEZ tarafından tanıtılması ve Tarsus Devlet Hastanesi Doğumhane’sinde görev yapan Ebe Vildan BALCI tarafından bu proje kapsamında verilen eğitimin sahaya yansımalarının sunulması ile tamamlanmıştır.

Sempozyum sonunda Dr. Öğr. Üyesi Gülüzar SADE sorumluluğunda ve ebelik öğrencilerinin katkısıyla düzenlenen Ebelerin Ellerinden “Hayata Dokunmak” temalı sergi gerçekleştirilmiştir.

Tarsus Üniversitesi akademik ve idari personeli ve ebelik bölümü öğrencilerinin yanı sıra, Tarsus Devlet Hastanesi yönetimi, Başhekimi Op. Dr. Sadık Emre DİREK ve Sağlık Hizmetleri Müdürü Dursun GÖLGE, Doğumhane sorumlusu Fatma KARA GÖKKOCA, kadın doğum servisinde ve doğumhanede çalışan ebelerin de katıldığı sempozyum, pasta kesimi ve müzik dinletisi ile sonlandırılmıştır.

 

 

 

--