Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

Hemşirelik Haftası Etkinlikleri--

16 Mayıs 2022 Pazartesi - Görüntülenme: 2450

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından 9-13 Mayıs 2022 tarihleri arasında “Hemşireler Haftası Etkinlikleri” gerçekleştirilmiştir.
Etkinliğin ilk günü Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ve Tarsus Devlet Hastanesi işbirliği ile “Kanıta Dayalı Uygulamalar” başlıklı webinar programı gerçekleştirilmiştir. Webinara, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri ile Tarsus Devlet Hastanesi hemşerileri katılmıştır. Tarsus Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, Mersin Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi, Mersin Üniversitesi Hastanesi, Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Türk Hemşireler Derneği Mersin Şubesi işbirliği ile Mersin Üniversitesi Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezinde  “12 Mayıs Hemşireler Günü Bilimsel Programı“ gerçekleştirilmiştir. Programda Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Duygu Sönmez Düzkaya’nın oturum başkanlığı yaptığı “Sağlık Bakımında Güncel Gelişmeler” başlıklı panelde Dr. Öğr. Üyesi Nadiye Barış Eren “Sağlık Bakımında Yapay Zeka” ve Dr. Öğr. Üyesi Derya Gezer “Cerrahide İnovatif Yaklaşımlar” başlıklı sunumları gerçekleştirmişlerdir.
Ayrıca, hafta boyunca müzik dinletisi, tiyatro, gençlik kampı gibi sosyo-kültürel etkinlikler de gerçekleştirilmiştir.

 

 

--