Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

Kariyer ve Mezun Ofisimiz Lise Öğrencileriyle Bir Araya Geldi--

10 Haziran 2024 Pazartesi - Görüntülenme: 579

 

Üniversitemiz ve Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan eğitimde iş birliği protokolü kapsamında, liselerde düzenlenen kariyer günleri buluşmaları 2024 dönemi içerisinde yoğun geçen programların ardından sona erdi. Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda düzenlenen etkinliklere Kariyer ve Mezun Ofisi yetkilileri ve üniversitemiz öğrencileri katıldı. 


Şehit Vedat Yılmaz Anadolu Lisesi, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Uluslararası Ashabı Kehf Anadolu İmam Hatip Lisesi, Barbaros Hayrettin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Fatih Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya gelen Kariyer ve Mezun Ofisi yetkilileri; koordinatör Dr. Öğr. Üyesi Emine Atalay, Dr. Öğr. Üyesi Fatma Zehra Yıldız, Arş. Gör. Dr. Emin Demir, Öğr. Gör. Sefa Kaya kariyer planlama üzerine söyleşiler gerçekleştirdi. Üniversitemiz öğrencileri; Suzan Atmaca (Bilgisayar Mühendisliği), Rukiye Başol (Fizyoterapi ve Rehabilitasyon), Buse Koç (Uluslararası Ticaret ve Lojistik), İkra Rumeysa Aksu (Endüstri Mühendisliği), Esmanur Baysal (Havacılık ve Uzay Mühendisliği), Efekan Oruç (Yönetim Bilişim Sistemleri), Pınar Başlı (Ebelik), Zeynep Nisa Şirin (Uluslararası Ticaret ve Lojistik), Mert Aksu (Yönetim Bilişim Sistemleri), Fatma Sevim Ateş (Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi) ve Ahmet Feti Yıldırım (Havacılık ve Uzay Mühendisliği), eğitim ve kariyer gelişimi üzerine konuların ele alındığı etkinliklerde yer aldı.

 

Haber: Tarsus Üniversitesi Bilgi ve İletişim Ofisi

 

 

--