Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

Üniversitemizde 14 Kasım Dünya Diyabet Günü Etkinliği--

15 Kasım 2021 Pazartesi - Görüntülenme: 2640

14 Kasım Dünya Diyabet Günü

Global bir halk sağlığı sorunu olan Diyabet, insülin eksikliği ya da insülinin kullanımındaki sorunlar nedeniyle ortaya çıkan kronik bir metabolizma hastalığıdır. Uluslararası Diyabet Federasyonu (IDF), dünya genelinde 382 milyon yetişkinin diyabet hastası olduğunu tahmin etmektedir. Yine IDF’ye göre, Türkiye’de 20-79 yaş aralığında yaklaşık 7 milyon diyabet hastası vardır ve bu rakamın toplam yetişkin nüfusun yaklaşık %15’ine denk geldiği belirtilmektedir. Diyabetin sebep olduğu sağlık tehdidine karşın 1991 yılında IDF ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından 14 Kasım Dünya Diyabet Günü olarak ilan edilmiştir. Yine 2021-23 yılları Dünya Diyabet Günü Teması “Diyabet Bakımına/Tedavisine Erişim” olarak belirlemiştir. Bu tema ile dünya çapında milyonlarca diyabetli insanın diyabet durumlarını yönetmek ve komplikasyonlardan kaçınmak için sürekli bakım ve desteğe ihtiyaç duydukları ve erişemedikleri bakım ve tedaviyi almalarını sağlamak amaçlanmıştır.

Bu bağlamda Tarsus Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu ve Tarsus Devlet Hastanesi iş birliği ile 15 Kasım Pazartesi Günü, 10:00 ve 12:00 saatleri arasında Tarsus Üniversitesi’nde, Tarsus Devlet Hastanesinden gelen iki hemşirenin de katılımıyla “Farkında ol: Şeker her zaman tatlı değildir” adlı etkinlik düzenlenerek üniversitedeki akademik ve idari personelin kan şekerleri ölçülmüş ve bu konuda farkındalık oluşturulmuştur.

 

--