Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

Mersin Valimiz Sayın Ali İhsan Su’nun Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuzu Ziyareti--

30 Kasım 2021 Salı - Görüntülenme: 4403

Mersin Valimiz Ali İhsan SU, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesinde yer alan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuzu ziyaret etti. Ziyarete, Vali Yardımcısı İbrahim KÜÇÜK, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan KIZILTAN ve MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri TEKLİ ile MTOSB Yönetim Kurulu Üyeleri ve yöneticileri de katıldılar. 
Rektörümüz Prof. Dr. Orhan AYDIN, Meslek Yüksekokulumuzun mevcut durumu, fiziki, akademik ve idari kapasitesi ve programları hakkında bilgiler verdi. Mersin Tarsus OSB içerisinde yer alan Yüksekokulumuz bünyesindeki programların ve bu programlarda uygulanmakta olan müfredatın OSB Yönetimi ile istişare edilerek belirlendiğini vurgulayan Rektör Aydın, temel misyonlarının OSB’nin ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücü ihtiyacının sağlanmasına katkı vermek olduğunu ifade etti. Diğer bir misyonlarının da bölgedeki firmalar ile Ar-Ge iş birlikleri geliştirmek olduğunu ifade eden Rektör Aydın, kısa bir süre içerisinde önemli mesafe kaydettiklerini belirtti. Rektör Aydın, Okulun kuruluşundan bugüne verdikleri desteklerden dolayı başta OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli olmak üzere OSB Yönetimine teşekkür etti. 

Mersin Valimiz Ali İhsan SU, Organize Sanayi Bölgeleri içerisinde açılan meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından da teşvik edildiğini ve desteklendiğini ifade ederek MTOSB Teknik Bilimler MYO’nun oluşturduğu altyapı ve nitelikli akademik kadro ile bölge sanayinin ihtiyaç ve beklentilerini karşılamadaki önemine vurgu yaptı. Valimiz,  Mersin Tarsus OSB ve Tarsus Üniversitesi örnek işbirliği ile kurulan Yüksekokulun yetiştireceği nitelikli elemanlar ve yapacağı nitelikli Ar-Ge çalışmaları ile OSB firmalarının  rekabet gücünün artmasında önemli rol üstleneceği belirterek; memnuniyet ve başarı dileklerini paylaştı.

--