Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

Rektörümüz Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Kasım Ayı Meclis Toplantısına Katıldı--

28 Kasım 2018 Çarşamba - Görüntülenme: 4135

Rektörümüz Prof. Dr. Orhan Aydın, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek Kasım ayı Meclis Toplantısına katıldı.

Rektör Aydın, meclis üyelerine hitaben yaptığı konuşmada Tarsus Üniversitesinin mevcut durumu ile ilgili bilgiler verdi. Tarsus Üniversitesinin fiziki altyapı, kampus yer seçimi, master plan, gelişim stratejisi, akademik ve idari yapılanma, kurumsallaşma ve benzeri çalışmalarının planlı ve bütün paydaşların görüşlerini alarak devam ettiğini vurgulayan Orhan Aydın, işbirliğinin önemine dikkate çekti. Geçmiş akademik ve idari tecrübelerini de aktaran Prof. Aydın, özellikle üniversite ile oda ve borsaların yapabileceği ortak çalışmalar, geliştirebileceği projeler ve bu işbirliği için var olan mekanizmalar hakkında kendi deneyimlerinden örnekler sundu.

Üniversitelerin eğitim-öğretim programlarının bölgenin nitelikli işgücü ihtiyacını da dikkate alarak planlanması gerekliliğine vurgu yapan Rektör Aydın, araştırma süreçlerinde de ülkemizin ihtiyaçlarının dikkate alınması gerekliliğini belirtti. Rektörlük görevinden önce uzun bir süre Yükseköğretim Kurulu’nda görev yapmış olan Prof. Aydın, son yıllarda YÖK Başkanı Prof.Dr. Yekta Saraç öncülüğünde “Yeni YÖK” vizyonuyla ortaya konan çalışmalar hakkında da bilgi verdi. YÖK’ün üniversitelerin akıllı uzmanlaşması misyonuyla başlattığı “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması” programı hakkında ayrıntılı bilgiler vererek; Tarsus Üniversitesinin de bölgenin sosyo-ekonomik ve kültürel gelişimine katkı sağlayabilecek konularda uzmanlaşma tasavvurunu paylaştı.

Toplantı sonunda, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Eyüphan Eyüboğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Koçak, toplantı sonunda Tarsus Rektörü Prof.Dr. Orhan Aydın’a ziyaret anısına plaket takdim ettiler.

--