Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

Tarsus Üniversitesi ve TİM-TEB Girişim Evi İşbirliğinde Sertifikalar Verildi--

21 Aralık 2018 Cuma - Görüntülenme: 6208

Tarsus Üniversitesi ile Mersin TİM-TEB Girişim Evi kurucu kurumu Akdeniz İhracatçı Birlikleri arasındaki iyi niyet protokolü kapsamında yürütülen Girişimcilik eğitimleri sonucunda sertifika almaya hak kazanan öğrencilere 20 Aralık 2018 Perşembe günü Tarsus Üniversitesi’nde düzenlenen tören ile sertifikaları verildi.

Tarsus Üniversitesi, Otomotiv Mühendisliği Bölümü, Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü ile Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü’nde 2018/2019 güz döneminde 7 hafta süresince yürütülen program, ilgili Öğretim Üyeleri Doç.Dr. Oya Korkmaz, Dr. Öğretim Üyesi M.Sami Süygün ve Öğretim Görevlisi Kuddüs Büyükakıllı yanında Mersin Teknopark içerisinde hizmet vermekte olan Mersin TİM-TEB Girişim Evi’nden konuk eğitmenlerin katılımı ile de desteklendi.

Öğrencilerin 7 hafta süresince edindikleri bilgileri kullanarak Business Canvas Modeli ile teknoloji tabanlı iş fikirlerini sunmaları ile son bulan programda başarılı olan öğrencilere Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın ve AKİB Başkan Vekili Tarık Ciğer tarafından Let’s UP Programı başarı sertifikası verildi.

Törende konuşan Aydın; Üniversite-Kamu-Sanayi işbirliğine önem verdiklerini ve bu kapsamda bugün daha önce imzası atılan protokol gereği işbirliği ile yürütülen girişimcilik programının sertifika törenini gerçekleştirmek için bir araya gelindiğini belirtti. Günümüzün hızla değişen gündemi ve iş alanları karşısında öğrencilerin okulda edindikleri bilgiler yanında yeni donanım ve fikirlere de açık olması gerektiğini ifade eden Aydın, girişimciliğin bu kapsamda gençlere yeni ve önemli fırsatlar sunduğunu belirtti.

Tarık Ciğer ise Tarsus Üniversitesi’nin bölgenin önemli bir değeri olacağına inandığını ve bu gibi işbirliklerinin devam edeceğini belirterek, girişimcilere özellikle de dış ticaretimizi artıracak yeni fikirlere fazlasıyla ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Tören programı başarı ile tamamlayan öğrencilere sertifikalarının verilmesi ile son buldu.

--