Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

Girişimci İnsan Kaynakları Derneği ile Protokol İmzalandı--

08 Mayıs 2019 Çarşamba - Görüntülenme: 4161

Tarsus Üniversitesi ile Girişimci İnsan Kaynakları Derneği (GİDERİK) arasında, insan kaynakları yönetimi, markalaşma, kurumsallaşma, dijitalleşme, üniversite öğrencilerinin iş hayatına hazırlanması, öğrenci- sektör buluşmaları ve benzeri konuları kapsayan bir iş birliği protokolü imzalandı. İmza törenine, Üniversitemiz yönetimi ve GİDERİK Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Rektörümüz Prof.Dr. Orhan Aydın, öğrencilerin kariyer gelişimi, girişimcilik ve benzeri konulara özel önem verdiklerini, bu amaçla üniversite bünyesinde Kariyer ve Mezun Ofisi kurulduğunu ve öngörülen ofisin amaç, yapılanması ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi. GİDERİK Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Özada da derneğin amaç, yapı ve faaliyetleri hakkında kapsamlı bilgiler sundu. İmza töreninden sonra Girişimci İnsan Kaynakları Derneği üyeleri tarafından Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü son sınıf öğrencilerine yönelik özgeçmiş değerlendirme ve mülakat simülasyon çalışmaları gerçekleştirildi.

--