Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

Üniversitemizde Kariyer Günleri--

17 Haziran 2022 Cuma - Görüntülenme: 2542

Üniversitemizde 14-15 Haziran 2022 tarihlerinde Kariyer Günleri düzenlendi. Bu etkinlikle; öğrenciler, iki gün boyunca sektör temsilcileri ve uzmanlarla bir araya gelerek kariyer planlamasına dair bilgiler aldı.

Etkinliğin Açılış Programına, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ruhi Koçak, Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya, personel ve öğrencilerimiz katıldı. Program, Mersin Devlet Konservatuvarından davetli sanatçıların mini konseriyle başladı. Ardından, Kariyer ve Mezun Ofisi Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Nazmiye Ülkü Pekkan, Ofis faaliyetleri ve etkinlik programı içeriği hakkında kapsamlı bilgiler verdi.

Rektörümüz Prof.Dr. Orhan Aydın, Üniversitemizin mevcut durumu hakkında bilgiler verdi. Aydın konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Üniversitemiz, oluşturduğu ve her geçen gün güçlendirdiği araştırma altyapısı ve sahip olduğu nitelikli araştırmacı insan kaynağı ile bölgemizin ve ülkemizin sosyo-ekonomik ve kültürel gelişimine önemli katkılar sağlıyor. Üniversite ve paydaşlarımız arasında karşılıklı güvene dayalı bir iş birliğinin oluşturulması ve sürdürülmesi, ana hedefimizdir.”

Rektörümüz, programın anlamına dair sürdürdüğü konuşmasında; “Hayal kurun. Samimiyetle, sabırla isteyin. Marifet için azimle çalışın. Gayret edin. Pes etmeyin. Yüzünüzdeki gülümseme, gözlerinizdeki ışıltı ve özgüveniniz hiç eksik olmasın.” sözleriyle öğrencilerimize kariyerleri ile ilgili tavsiyelerde bulundu.

Eğitim yolculuğunun önemine değinen Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan konuşmasında; “Bugün sizlerin günü. Üniversite size hangi bilgiyi nerede bulacağınızı ve bunu nasıl değerlendireceğinizi öğretir. Dünyada teknoloji ve endüstri hızla gelişiyor. İş hayatındaki teknik bilgiler sürekli değişiyor ve bu nedenle kendinizi sürekli güncellemeniz gerekiyor. Eğitim sürecinizi en etkin şekilde geçirirseniz, kariyerinizde de en iyi şekilde ilerlersiniz” sözlerine yer verdi.

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ruhi Koçak, iş hayatındaki başarının sırrının yapılan işi sevmek ve çok çalışmaktan geçtiğini belirterek; konuşmasında, “Kendinizi sürekli geliştirin ve araştırın. Başarı, gayretten ve devamlılıktan ödün vermemekte. Seveceğiniz mesleği bulun ve azami gayret gösterin. Sizler bizim geleceğimizsiniz.” sözlerine yer verdi.

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya, hayal kurma ve hedef koymanın önemine vurgu yaparak; konuşmasında, “Değişen dünya koşullarını çok dikkatli takip edip izleyin. Kendinize hedefler koyduğunuz ve bu hedef doğrultusunda çalıştığınız zaman, başarıya ulaşırsınız. Ülkemizin geleceği, yarınlarımızın teminatı sizlersiniz. Kendinize güvenin ve empati yapmayı da unutmayın.”  sözlerine yer verdi.

Başkanlar, sunumlarının ardından öğrencilerden gelen soruları cevaplandırdı. Etkinlik, özgeçmiş hazırlama ve mülakat teknikleri, mülakat simülasyonları, farklı sektörlerde kariyer fırsatları, etkili iletişim teknikleri, benden dili ve diksiyon, yapay zeka ve benzeri konularla ilgili seminer ve atölyeler gerçekleştirildi.

--