Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

Tarsus Üniversitesi ve Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Arasında İş Birliği Protokolü--

29 Temmuz 2022 Cuma - Görüntülenme: 1879

Tarsus Üniversitesi ile Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) arasında üniversite ile esnaf teşkilatı işbirliğini kapsayan “Online Eğitim Platformu” protokolü imzalandı. Rektörümüz Prof. Dr. Orhan Aydın ve Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer  tarafından imzalanan protokol törenine, Birlik Yönetim Kurulu üyeleri, Üniversitemiz Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet İnce ve Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Yaman katıldı. İmzalanan protokol ile bölge esnaf ve sanatkârlarına ve çalışanlara kişisel gelişim, mesleki eğitim, beceri ve uyum geliştirme eğitimlerinin verilmesi hedeflenmektedir.

Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, Tarsus Üniversitesi ile 2021 yılı Şubat ayında kapsamlı bir protokol imzaladıklarını ve Tarsus Üniversitesi ile esnaf teşkilatına yönelik önemli çalışmalara imza attıklarını ifade etti. Dinçer, “Mersin Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliğine bağlı esnaf ve sanatkârlara, esnaf ve sanatkârların yanlarında çalışanlara, esnaf ve sanatkâr teşkilatının personeline, Mersin ESOB tarafından yürütülen proje kapsamında yer alan hedef kitleye yönelik kişisel gelişim, mesleki eğitim gibi konularda eğitimler verilecektir.  Bu kapsamda Üniversitemiz ile Uzaktan Eğitim konusunda özel bir protokol imzalıyoruz” sözleriyle imzalanan protokolün kapsam ve önemine dikkat çekti.

Rektör Aydın, Üniversite olarak, yerel kalkınma ve topluma hizmeti önceledikleri ve bu kapsamda Tarsus Üniversitesinin paydaşları ile karşılıklı güvene dayalı bir işbirliğinin oluşturulması ve sürdürülmesine önem verdiklerini vurguladı. Bu iş birliğinin güzel örneklerinden biri olan bu protokolün hayırlı olmasını temenni eden Aydın; araştırma altyapısı ve sahip olduğu nitelikli araştırmacı insan kaynağı giderek zenginleşen Tarsus Üniversitesinin paydaşlarıyla kentin sosyo-ekonomik ve kültürel gelişimine katkı sağlayacak birçok ortak projede memnuniyetle yer aldığını ifade etti.

--