Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

Çukurova Kalkınma Ajansı’ndan Proje Desteği Çukurova İstihdam Fabrikası--

05 Ağustos 2022 Cuma - Görüntülenme: 2150

Üniversitemiz ile Çukurova Kalkınma Ajansı arasında, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) aracılığıyla desteklediği, 2022 Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında “Çukurova İstihdam Fabrikası” projesi imzalandı. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında gerçekleştirilen törende sözleşmenin imzaları, Rektörümüz Prof. Dr. Orhan Aydın ve Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Rifat Duran tarafından atıldı.

Söz konusu projeyle Tarsus Üniversitesi öncülüğünde ve sektördeki öncü firmaların katkılarıyla, otomotiv endüstrisinin ihtiyaç duyduğu nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılayacak, istihdam ve staj garantili, otomotiv endüstrisinde dijitalleşmeye ve teknolojik gelişmelere uyum sağlayabilecek üstün donanımlı işgücü yetiştirilmesini hedefleyen, bölge ekonomisine katma değer sağlayacak olan bir istihdam fabrikası kurulacaktır. Tesiste, fiziki olarak makine-ekipmanları, simülasyonlardan oluşan teorik ve pratik uygulamaları içeren, Elektrik / Elektronik, Kaporta, Boya ve Kaynakçılık atölyelerinin yer alması planlanmaktadır. Meslek liseleri ve Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin de faydalanacağı tesiste, yılda en az 100 kişinin uygulamalı eğitim alması ve en az 75 kişinin istihdam edilmesi hedeflenmektedir. Yürütücülüğünü Tarsus Üniversitesi’nin üstlendiği projenin ortakları arasında Tarsus Kaymakamlığı, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB), Mersin Sanayici ve İş İnsanları Derneği (MESİAD), Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) bulunmakta; Koluman Motorlu Araçlar Ticaret Sanayi A.Ş Mercedes-Benz Yetkili Servisi ve Erman Ticari Araçlar San. Tic. Ltd. Şti.- Renault Trucks projede iştirakçi olarak yer almaktadır.

 

--