Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

TÜBİTAK 2218 Yurtiçi Doktora Sonrası Araştırma Bursu

08 Eylül 2022 Perşembe - Görüntülenme: 258

Proje Başlığı: Alternatif Protein Kaynağı Olarak Makroalgden Protein Eldesi, Karakterizasyonu, Bioaktivitelerinin Belirlenmesi ve In Vitro Sindirilebilirliğinin Araştırılması

Proje Yürütücüsü: Dr. Öğr. Üyesi Gülden GÖKŞEN

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

Gıda Teknolojisi Programı

Gıda İşleme Bölümü

Araştırma Yapılacak Kurum: Adana Alparslan Türkeş Bilim Ve Teknoloji Üniversitesi, 24 Ay

 

Artan nüfus ve mevcut toprak ve tatlı su kaynaklarının azalması nedeniyle okyanuslar, besin kaynağı sağlamak için çekici bir alan olarak karşımıza çıkmaktadır. Bitkisel proteinlere olan talep küresel olarak artmaktadır ve deniz yosunları yeni ve umut verici protein kaynakları olarak kabul edilmektedir. Bu proje kapsamında elde edilecek alternatif bitkisel proteinin gıda endüstrisinde kullanılabilirliği ortaya çıkarılacaktır.