Proje Başlığı: Alternatif Protein Kaynağı Olarak Makroalgden Protein Eldesi, Karakterizasyonu, Bioaktivitelerinin Belirlenmesi ve In Vitro Sindirilebilirliğinin Araştırılması
Proje Yürütücüsü: Dr. Öğr. Üyesi Gülden GÖKŞEN
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
Gıda Teknolojisi Programı
Gıda İşleme Bölümü
Araştırma Yapılacak Kurum: Adana Alparslan Türkeş Bilim Ve Teknoloji Üniversitesi, 24 Ay
Artan nüfus ve mevcut toprak ve tatlı su kaynaklarının azalması nedeniyle okyanuslar, besin kaynağı sağlamak için çekici bir alan olarak karşımıza çıkmaktadır. Bitkisel proteinlere olan talep küresel olarak artmaktadır ve deniz yosunları yeni ve umut verici protein kaynakları olarak kabul edilmektedir. Bu proje kapsamında elde edilecek alternatif bitkisel proteinin gıda endüstrisinde kullanılabilirliği ortaya çıkarılacaktır.
--