Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

Üniversite Öğrencileri Bağımlılıkla Mücadele Konusunda Bilgilendirildi--

28 Ekim 2022 Cuma - Görüntülenme: 919

Tarsus Üniversitesi ve Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından 26 Ekim Çarşamba günü düzenlenen etkinlikte gençler zararlı alışkanlıkların tehlikeleri hakkında bilgilendirildi.  2022 Bağımlılıkla Mücadele Eylem Planı kapsamında düzenlenen etkinlikte, uzmanların görüşlerine yer verilen sunumlarla üniversite öğrencileri nezdinde farkındalık oluşturulması amaçlandı.

Etkinlikte; Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, İlçe Emniyet Müdürü Ali Garanlı, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Güler, İlçe Sağlık Müdürü Orhan Acehan, Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Dikeç, Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Süleyman Metin ve Huzurevi Müdürü V. Erdem Doğan yer aldı.

Organizasyon; protokol ve öğrenciler arasında gerçekleştirilen yüz yüze sohbetler ve ardından 29 Ekim 2022 Cumhuriyet Bayramı 99. Yıl Anısına Gül Dikme Etkinliği ile sona erdi.

--