Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

Üniversitemizde 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni Düzenlendi--

10 Kasım 2022 Perşembe - Görüntülenme: 1267

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 84. yıl dönümü dolayısıyla 10 Kasım 2022 tarihinde anma töreni düzenlendi. 
09.05’te Saygı Duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Konferans Salonu’nda “Dünya Liderlerinin Gözüyle Atatürk” başlıklı konferans ile devam etti. Tarsus Üniversitesi öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Çiğdem Duman Süner Konferans’taki sunumunda Mustafa Kemal Atatürk’ün fikri hayatı ve entelektüel birikimi hakkında bilgiler aktardı. Atatürk’ün dünya tarihindeki önemine ve tarihin akışındaki rolüne değinen Süner, onun dünya liderlerinin düşüncelerinde eşsiz bir komutan ve dahi bir devlet adamı olarak yer alışını dinleyicilerle paylaştı.

 

--