Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

Tarsus Üniversitesi ve Redteks Kimya Arasında İş Birliği Protokolü--

01 Aralık 2022 Perşembe - Görüntülenme: 1146

Tarsus Üniversitesi ile Redteks Kimya Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında iş birliği protokolü imzalandı. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın ve Redteks Kimya Yönetim Kurulu Üyesi Genel Müdür İbrahim Soner Köroğlu tarafından imzalanan protokol törenine; Üniversitemiz öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Fatih Tezcan, Dr. Öğr. Üyesi Fatma Ulusal ve Redteks Kimya AR-GE Müdürü Mahmut Emir, Satış Müdürü Yaşar Yavuz ve Sedat Emir katıldı. İmzalanan protokol; Üniversite-Sanayi iş birliğinin yanı sıra staj, istihdam, AR-GE ve çeşitli alanlarda proje ortaklıklarını içermektedir.
Protokolün başlıca hedefleri arasında Üniversitemizde öğrenim gören öğrenciler için staj imkânlarının, işyeri eğitimi ve burs olanaklarının sağlanması bulunmaktadır.  Ayrıca iş birliği protokolünde Tarsus Üniversitesi mezunlarının istihdamında öncelik tanınması yer almaktadır. İmzalanan protokol neticesinde çeşitli bölümlerde eğitim alan öğrencilerimizin teknik gezi ziyaretleri ve uygulamalı derslerinde sanayi sektörünün tecrübelerinden yararlanması hedeflenmektedir.

--