Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

Tarsus Üniversitesi ve Mersin Agropark Arasında İş Birliği Protokolü--

12 Ocak 2023 Perşembe - Görüntülenme: 838

Tarsus Üniversitesi ile Türkiye’nin ilk tarım ve gıda teknoparkı olarak Tarsus’ta kurulan Mersin Agropark (Mersin Agropark Tarım ve Gıda İhtisas Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kurucu ve İşletmeciliği A.Ş.) arasında iş birliği protokolü imzalandı.
Rektörümüz Prof. Dr. Orhan Aydın ve Mersin Agropark A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır arasında imzalanan protokol; Teknokent bünyesinde yer alan firmalar ile akademik personelin ve öğrencilerin girişimcilik, Ar-Ge ve inovasyon gibi alanlarda iş birliği etkinlikleriyle bir araya getirilmelerini, üniversite akademik personeli ve öğrencileri için teknokent ön kuluçka merkezinde çalışma olanağı sağlanmasını hedeflemektedir. Söz konusu iş birliğiyle aynı zamanda girişimcilik ekosisteminin gelişiminin desteklenmesi ve Bireysel Genç Girişimcilik Programları ile üniversite akademisyen ve öğrencilerinin şirketleşme süreçlerinin desteklenmesi hedefleniyor.

 

--