Üniversitemizde TÜBİTAK Proje Hazırlama Eğitimi Düzenlendi--

02 Şubat 2023 Perşembe - Görüntülenme: 965

Tarsus Üniversitesi Proje Ofisi koordinesinde “TÜBİTAK 2237-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme” ve “2209-B - Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği” Programlarına yönelik proje hazırlama eğitimleri verildi. Fen ve Mühendislik Bilimlerinden lisans ve ön lisans düzeyindeki üniversite öğrencilerini, TÜBİTAK proje yazım süreçleri ile ilgili bilgilendirmek ve yeterli becerileri kazandırmak üzere düzenlenen eğitim seminerinde, 3 gün boyunca teorik ve pratik çalışmalar gerçekleştirildi. 10 üniversiteden 100'ün üzerinde başvurunun gerçekleştiği eğitim süresince; proje yükleme ve süreci yönetme, yöntem, iş paketlerinin oluşturulması, olası risk değerlendirmesi, bütçelendirme, proje yazım dili, başarı ölçütleri, araştırma yöntemleri, literatür inceleme ve atıf yapma, raporlama gibi konular uygulamalı ve detaylı bir şekilde aktarıldı.