Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

Prof. Dr. Kasım Ocakoğlu’na “TÜBİTAK 1071-Uluslararası Çoklu İş Birliği” Proje Desteği--

15 Mart 2023 Çarşamba - Görüntülenme: 1327

Mühendislik Fakültesi Mühendislik Temel Bilimleri Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Kasım Ocakoğlu’nun “Solar-Driven Chemistry 2021/2022 (Güneşe Dayalı Kimya)” çağrısı kapsamında sunmuş olduğu TÜBİTAK-Uluslararası Çoklu İş Birliği Proje önerisi, yapılan ortak değerlendirme sonucu desteklenmeye uygun bulunmuştur. Prof. Ocakoğlu’nun yürütücülüğünü yaptığı “SUNCOCAT: Rational Design of Efficient Energy and Charge Transfer in Biophotoelectrodes for Direct Conversion of CO2 into Fuel” başlıklı proje, Türkiye, Fransa, Almanya ve Polonya iş birliğinde gerçekleştirilecektir.
Solar-Driven Chemistry, Almanya'dan Deutsche Forschungsgemeinschaft'ın (DFG / Alman Araştırma Vakfı) girişimiyle 2018'de kurulan bir Avrupa araştırma fonu ajansları ağıdır. Ağ, güneş ışığı tarafından başlatılan fotokimyasal reaksiyonlar alanında araştırma projeleri için uluslararası çağrıları desteklemektedir. Çağrının ele aldığı konular arasında su, karbondioksit veya azot gibi küçük moleküllerin güneş radyasyonu yoluyla daha değerli, depolanabilir kimyasallara fotokimyasal dönüşümü yer almaktadır. 

Solar-Driven Chemistry (Güneşe Dayalı Kimya) 2021/2022 Çağrısı Hakkında Detaylı Bilgi için Tıklayınız: https://www.dfg.de/foerderung/info_wissenschaft/2021/info_wissenschaft_21_66/

--