Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

Üniversitemizin Paydaşı Olduğu İpekyolu Kariyer Fuarı 2-3 Mayıs 2023 Tarihlerinde Gaziantep’te Düzenlendi--

05 Mayıs 2023 Cuma - Görüntülenme: 809

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından koordine edilen, Tarsus Üniversitesi’nin paydaşları arasında yer aldığı İpekyolu Kariyer Fuarı, 2 – 3 Mayıs 2023 tarihlerinde Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlendi. Hasan Kalyoncu Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen fuarın açılış törenine Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın ile birlikte paydaş üniversitelerin rektörleri, protokol üyeleri, özel sektör temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.


Fuarın açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay sözlerine depremde yakınlarını kaybedenlere baş sağlığı, yaralılara acil şifa dilekleri ile başladı. Atay, fuarın önemine değindiği açılış konuşmasında “Düzenlenen bu fuarların ülkemize ve gençlerimize katkısı büyük. Bu organizasyonu da yapabilmemizi sağlayan en önemli koordinasyon araçlarından birisi Yetenek Kapısı Platformu. Yetenek Kapısına 1 milyon 400 bin öğrenci ile 10 bini aşkın şirket kayıtlı. Bu yıl staj programımıza 407 bin başvuru var. Burada homojen bir dağılım var. Bu yıl 300 bin gence kamuda ve özelde staj imkânı sağlamayı planlıyoruz. İki hafta içinde 90 binden fazla teklif ilgili yerlere gitti” ifadelerini kullandı. Açılış töreninde konukların konuşmaları ardından fuara katkı sağlayan paydaş kurumlara ve sponsorlara plaket ve teşekkür belgeleri takdim edildi.


İki gün süresince devam eden fuarda üniversiteli gençler ve mezunlar, işverenler ile buluşarak kariyer süreçlerine yönelik staj ve iş mülakatı yapma fırsatı elde ederken; bilgilendirme toplantıları, örnek olay çalışmaları ve atölye etkinlikleri ile iş hayatına yönelik deneyim kazanma olanağı buldular.

--