Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

Üniversitemizde İklim, Çevre ve Kuraklık Paneli Düzenledi--

06 Haziran 2023 Salı - Görüntülenme: 633

Tarsus Üniversitesi ve Tarsus Kaymakamlığı iş birliği ile “Yeryüzü İklim Günü”, “Dünya Çevre Günü” ve “Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Haftası” kapsamında panel düzenlendi. Düzenlenen etkinlikle; konunun uzmanları bir araya gelerek iklim değişikliği, kuraklıkla mücadele, yeni tarımsal üretim yöntemleri konularında bilgi alışverişinde bulundu.
Üniversitemiz Öğr. Üyesi Prof. Dr. Bülent Şen’in açılış konuşmaları ile başlayan etkinlik Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görevli Dr. Şebnem Kurt’un tarımsal kuraklığı ele aldığı sunumla devam etti. Kurt konuşmasında; tarımsal kuraklığın toplumsal, ekonomik, sosyal problemlere neden olduğuna değinerek tarımsal kuraklıkla etkin mücadele yöntemlerine ilişkin bilgiler aktardı. 
Etkinliğin devamında söz alan TAYEM’de görevli Dr. Fatih Barutçu ise; özellikle son yüzyılda artan sanayi kaynaklı kirliliğin tüm insanlığın ortak gündemi olan iklim değişikliği sorununa neden olduğuna ve ortaya çıkan bu yeni şartlar altında tarımsal sulama yöntemlerinin nasıl gerçekleştirilmesi gerektiğine değindi. Üniversitemiz Öğr. Üyesi Dr. Yasin Özay’ın çevresel sürdürülebilirlik konusunda yaptığı konuşma ile devam eden panel Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hayri Erdoğan’ın Tarsus’ta iklim değişikliği ve kuraklıkla ilgili yapılan çalışmalar hakkındaki paylaşımları ile sona erdi. 
Düzenlenen panelin ardından Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 5 Haziran Dünya Çevre günü dolayısıyla düzenlediği resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

--