Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

Kariyer Mersin Projesi Ortaklarından Rektörümüze Ziyaret--

19 Haziran 2023 Pazartesi - Görüntülenme: 691

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi, Tarsus Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Toros Üniversitesi, Çağ Üniversitesi, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, MTSO EKAV Vakfı ve Girişimci İnsan Kaynakları Derneği (GİDERİK) iş birliğinde hayata geçirilen Kariyer Mersin Projesi çalışmaları için proje ekibi, Rektörümüz Prof. Dr. Orhan Aydın’ı ziyaret etti. 
Ziyarette, Kariyer Mersin Projesi’nde yer alan paydaşların temsilcileri proje hakkında bilgilendirmelerde bulunurken, Rektörümüz üniversitemizde planlanan ve yürütülmekte olan kariyer planlama faaliyetleri ile ilgili bilgiler verdi. 
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin son dönemde Uzaktan Eğitim Kapısı, Kariyer Kapısı, Ulusal Staj Programı ve Yetenek Her Yerde gibi önemli ve örnek projelere imza attığını belirten Rektör Aydın, Tarsus Üniversitesi olarak bu projeler kapsamında gerçekleştirilen faaliyetlere katılım sağladıklarını; öğrenci, mezun ve personeliyle bu sunulan imkânlardan azami istifade etmeye çalıştıklarını ifade etti. Uzaktan Eğitim Kapısı’nın çok önemli bir fırsat olduğunu belirten Aydın;  bu platformdan birçok öğrenci, mezun ve personelin yararlandığını, Ulusal Staj Programı sayesinde de birçok öğrencinin ülkemizin önemli kurum ve kuruluşlarında staj yaparak deneyim kazandığını belirtti. Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen bölgesel kariyer fuarlarına üniversite olarak katılım sağlandığını ve bu fuarlar sayesinde öğrencilerin iş hayatını tanıma fırsatı yakaladığını ifade eden Aydın görüşmede, Tarsus Üniversitesi Kariyer ve Mezun Ofisinin yürütmekte olduğu faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Öğrencilerin üniversiteye ilk adım atışından itibaren gerekli mesleki bilgi, beceri ve yetkinliklerle donanmasının yanı sıra, kariyer gelişimleri için gerekli becerileri de kazandırabilmek adına yürütmekte oldukları proje ve faaliyetlerden örnekler sunan Aydın; bu bağlamda bölgenin bütün dinamikleri ile birlikte geliştirdikleri iş birliklerinin önemine değindi. Bu kapsamda, bölgedeki önemli paydaşların bir araya geldiği Kariyer Mersin Projesi’nin başarılı olması temennilerini paylaşan Aydın, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

--