Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101’inci Yıl Dönümü’nde “Makûs Talihten Muzaffer Millete 30 Ağustos Zaferi” Konulu Konferans Düzenlendi--

29 Ağustos 2023 Salı - Görüntülenme: 654

Üniversitemizde Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümü ve Büyük Taarruz'un 101. yılında   “Makûs Talihten Muzaffer Millete 30 Ağustos Zaferi” konulu konferans düzenlendi. Tarsus Üniversitesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü öğretim elemanlarından Arş. Gör. Aykut Elmas konuşmacı olarak yer aldı. Elmas sunumunda; Milli Mücadele döneminde Anadolu’daki işgallere boyun eğmemenin, Sevr ile Anadolu’daki Türk varlığının ölüme mahkûm edilmesine bir karşı çıkışın en açık ve en şiddetli beyanının 30 Ağustos Zaferi olduğuna değindi.
Arş. Gör. Aykut Elmas konuşmasında “Bu zafer hiç şüphesiz İstiklal Mücadelesinin bir parçası olarak, Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla başlayan Amasya’da, Erzurum’da ve Sivas’ta tüm yokluğa ve yoksunluğa rağmen manda ve himayeyi reddedip hür ve tam bağımsız yaşamayı seçen, bunu sağlamayı da doğrudan milletin kendisine, azmine ve kararlılığına havale eden iradenin bir sonucudur” dedi. Konferansta Milli Mücadele döneminde gösterilen azim ve kararlılığa vurgu yapan Elmas “26 Ağustos 1922’de Kocatepe’de Mustafa Kemal Paşa’nın taarruz emriyle başlayan kurtuluş süreci 9 Eylül’de Yunanlıların denize dökülmesiyle başarıya ulaşır. 30 Ağustos Zaferi, Türk Milletinin mütemadi idbarını ve makûs talihini de yenmiş, ona yeniden muzaffer olmayı tattırmıştır. Böylece Anadolu ilelebet Türk ili olmuştur” sözlerine yer verdi. Konferans başta Milli Mücadele kahramanları olmak üzere tüm şehit ve gazilere rahmet ve minnet temennileri ve Tarsus Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Deran’ın Arş. Gör. Aykut Elmas’a katkılarından ötürü teşekkür belgesini takdimiyle sona erdi.

--