Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

Üniversitemizde “3. Uluslararası Dijital İşletme, Yönetim ve Ekonomi Kongresi” Düzenlendi.--

12 Eylül 2023 Salı - Görüntülenme: 773

3. Uluslararası Dijital İşletme, Yönetim ve Ekonomi Kongresi Tarsus Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi tarafından 8-9 Eylül 2023 tarihlerinde düzenlendi. 
Kongre Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın’ın konuşmaları ile başladı. Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet İnce kongrenin amaç ve kapsamı hakkında bilgiler verdi. Prof. Dr. İnce konuşmasında, dijitalleşmenin tehditler kadar fırsatlar da yarattığını ancak bu fırsatları değerlendirebilmenin yeni bir zihniyet ile kuşanmak ve değişimi kucaklayabilmekle mümkün olacağını ifade etti. Kongrenin davetli konuşmacısı İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Veysel Bozkurt “Yapay Zekâ Paradoksu Tehdit mi? Fırsat mı?”başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.
İki gün süren kongrede Türkiye ve Türkiye dışından farklı üniversitelerden araştırmacılar tarafından 80 bildiri sunuldu.

--