Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

Tarsus Üniversitesi'nde AOSB Bölge Müdürlüğü Ar-Ge / Tasarım Merkezleri İstişare Kurulu’nun 9’uncu Toplantısı Gerçekleştirildi--

19 Eylül 2023 Salı - Görüntülenme: 625

Tarsus Üniversitesi’nde AOSB Bölge Müdürlüğü Ar-Ge / Tasarım Merkezleri İstişare Kurulu’nun 9’uncu Toplantısı Gerçekleştirildi.

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, işletmelerin kârlılıklarını koruyarak faaliyetlerini sürdürebilmeleri ve rekabet üstünlüğü elde edebilmeleri için önemli bir gereklilik olan Ar-Ge ve tasarım kültürünün yaygınlaşmasına öncülük ederken, bölge üniversiteleriyle iş birliğini sürdürüyor. Bu kapsamda, AOSB Bölge Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Ar-Ge/ Tasarım Merkezleri İstişare Kurulu’nun 9’uncu toplantısı 13 Eylül 2023 tarihinde Tarsus Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya, Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın, AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar’ın yanı sıra Tarsus Üniversitesi akademisyenleri, bölgede faaliyet gösteren AR-GE ve Tasarım Merkezleri (AGTM) bulunan firmalar ve AOSB Proje Destek Ofisi ekibi katıldı.

Geniş katılımla düzenlenen toplantıda AGTM firmalarından; Makinsan Treyler, Tezkim, Ulusoy Tekstil, Kimteks Tekstil, Zahit Alüminyum, Barış Teknolojik, Abdioğulları Plastik, Çukurova Silo, Beta Trafo, Temsa, Beta Gıda, Oğuz Tekstil, Realteks, Seçil Kauçuk ve alanının önde gelen 35 firma temsilcisi yer aldı, ileriye dönük projeler ve çalışmalara yönelik istişarede bulunuldu.

Üniversite-Sanayi iş birliklerinin geliştirilmesi ve yeni fikirlerin ortaya çıkarılması konusunda fikir alışverişinin yapıldığı toplantıda; merkezler arası iş birliğinin güçlenmesi, AOSB firmaları ile Tarsus Üniversitesi akademisyenlerinin iş birliğiyle yeni projelere öncülük edilmesi, mevcut merkezlerin niteliğinin Üniversite akademisyenleri destekleri ile geliştirilmesi, firma çalışanlarının lisansüstü eğitimlerinin ve bölgeden çıkan katma değerli ürün sayısının artırılması konuları üzerinde duruldu.

--