Doç. Dr. Mine İNCE OCAKOĞLU'na ODTÜ Mustafa N. Parlar Eğitim ve Araştırma Vakfı'ndan Ödül--

19 Aralık 2019 Perşembe - Görüntülenme: 6496

ODTÜ Prof. Dr. Mustafa N. Parlar Eğitim ve Araştırma Vakfı Ödülleri, her yıl ulusal düzeyde Bilim, Hizmet, Araştırma Teşvik ve Teknoloji Teşvik kategorilerinde verilmektedir. Parlar Vakfı Araştırma Teşvik Ödülü, araştırmalarıyla bilim alanlarından birinin gelişmesine katkıda bulunan ya da bu alanda ülke sorunlarının çözümüne yardımcı olan genç araştırmacılara (ödülün verildiği yılın ilk gününde 40 yaşını doldurmamış olan) verilen ödüldür. Doç. Dr. İnce, enerji alanında organik-inorganik güneş hücreleri konularındaki  nitelikli çalışmalarından dolayı ödül almaya hak kazanmıştır.

Doç. Dr. İnce, 2012 yılında İspanya'da, Nanoscience and Molecular Materials alanında en iyi doktora tezi ödülünü almıştır. 2016 yılında UNESCO - L’ORÉAL Genç Bilim Kadınları Ödülü’ne, 2018 yılında ise TÜBA Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü’ne layık görülmüştür.

Hocamızı, akademik başarısından dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.