Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

Tarsus Üniversitesi 12. Ulusal Lojistik ve Tedarik Zinciri Kongresi’ne Ev Sahipliği Yaptı--

20 Kasım 2023 Pazartesi - Görüntülenme: 1211

Geleneksel hale gelen Ulusal Lojistik ve Tedarik Zinciri Kongresi’nin 12’ncisi bu yıl Tarsus Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlendi.  16-17 Kasım 2023 tarihlerindeki Kongre, Tarsus Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi ve Lojistik Derneği (LODER) iş birliğiyle geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Kongreye Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü Demiryolları Sertifikasyon Daire Başkanı Mustafa Erdem Kırmızıgül, Lojistik Derneği Başkanı ve Kongre Düzenleme Kurulu Eşbaşkanı Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülçin Büyüközkan, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çağrı Çetin, Lojistik Derneği Başkan Yardımcısı ve Maltepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Tanyaş, Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke ve yönetim kurulu üyeleri, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hüsnü Yağcı, lojistik sektöründe faaliyet gösteren firmaların yönetim kurulu başkanları, başkan yardımcıları ve farklı üniversitelerden çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Kongre’de 57 farklı kurumdan 126 araştırmacının hazırladığı, yüz yüze ve çevrim içi olmak üzere toplam 72 bildiri sunuldu. 


Tarsus Üniversitesi Konferans Salonu’nda düzenlenen Kongre Açış Programı Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı ve Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet İnce’nin konuşmasıyla başladı.  Çukurova bölgesinin Türkiye’nin önemli bir lojistik merkezi olduğuna değinen Prof. Dr. İnce konuşmasında Tarsus’ta bu önemli etkinliğin yapılmasının anlamlı olduğunu vurguladı. Kongre sayesinde uygulayıcıların ve akademisyenlerin bir araya gelmesinin önemini vurgulayan Prof. Dr. İnce, kongrelerin karşılıklı öğrenme süreçlerine de anlamlı bir katkı sağladığını ifade etti. Kongre Düzenleme Kurulu Eş Başkanı Prof. Dr. Gülçin Büyüközkan ise konuşmasında kongre dolayısıyla Tarsus’ta bulunmaktan dolayı memnuniyetini dile getirerek, Lojistik ve Tedarik Zinciri yönetimi olarak bu organizasyonlarla, alanın bilimsel ve mesleki gelişimine katkıda bulunmayı amaçladıklarını ifade etti. Başta kongreler olmak üzere bu gibi önemli etkinliklerin, lojistik ve tedarik zinciri yönetimi alanında gelecek trendlerin katılımcıların takip edebilmesi ve sektörün sorunlarının masaya yatırılması açısından önem taşıdığını dile getirdi. Açış programında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü Sertifikasyon Daire Başkanı Mustafa Erdem Kırmızıgül Türkiye’deki lojistik modları yanında özellikle demiryolları alanında şu ana kadar yapılan hizmetler ile ilgili ayrıntılı bilgileri ve kısa vadede yapılması planlanan hizmetler hakkında detayları katılımcılarla paylaştı. 


Kongre açış konuşmalarının akabinde “Lojistik Dönüşür, Doğan Kazanır” projesiyle 2023 yılında bireysel kategori dalında birinci seçilen Cüneyt Kozluca’ya ve kongrenin düzenlenmesinde katkıları bulunan sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve lojistik firma yöneticilerine plaket verildi. Etkinlikte lojistik firma yöneticilerinin katıldığı iki özel oturumdan sonra bilimsel oturumlara geçildi. Kongre, 13. Ulusal Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi Kongresi’nin Afyon Kocatepe Üniversitesi ev sahipliğinde yapılması kararının alındığı kapanış oturumu ile sona erdi.

--