Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’dan Tarsus Üniversitesi’ne Ziyaret--

30 Kasım 2023 Perşembe - Görüntülenme: 627

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın’ı ziyaret etti. Üniversitemiz Merkez Kampüsünde gerçekleşen ziyarette Vali Ali Hamza Pehlivan’a Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu da eşlik etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ve teşekkürlerini ileten Prof. Dr. Orhan Aydın görüşmede; Tarsus Üniversitesi’nin mevcut durumu ile eğitim-öğretim, araştırma ve topluma hizmet faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Rektör Aydın tamamlanan, devam eden ve önümüzdeki dönem planlanan altyapı çalışmaları ve projeler hakkında bilgiler aktarırken;  Tarsus Üniversitesi’nin, bölgenin önemli dinamikleri ile kurduğu iş birlikleri sayesinde bölgenin sosyo-ekonomik ve kültürel gelişimine önemli katkılarda bulunduğunu ifade etti. 
Ziyarette, Tarsus Üniversitesi Senato Salonu’nda senato üyelerinin katıldığı istişare toplantısında Vali Pehlivan’a Üniversitenin akademik birimlerinin yapısı, faaliyetleri ve toplumsal katkı anlamında yürüttüğü çalışmaları hakkında bilgi verildi. Toplantı sonrası Mersin Tarsus OSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ziyaret edilirken, ziyarette okulun yürüttüğü çalışmalar ve projelere ilişkin bilgiler paylaşıldı. OSB içerisinde yer alan okulun, bir yandan sanayinin beklentilerine uygun nitelikli elemanları yetiştirirken bir yandan da bölgedeki sanayicilerle yakın iş birliği içerisinde projeler ortaya koyarak, firmaların Ar-Ge yetkinliğinin artmasına katkı sağladığı vurgulandı.

--