Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

Tarsus Üniversitesi’nde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Paneli Düzenlendi.--

08 Aralık 2023 Cuma - Görüntülenme: 464

Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığı tarafından hizmet içi eğitim kapsamında 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Paneli düzenlendi. Moderatörlüğünü Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Engelli Öğrenciler Danışma ve Koordinasyon Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Özgül Akın Şenkal’ın gerçekleştirdiği panelde özel gereksinimi olan bireylerin gündelik hayatlarında karşılaştıkları zorluklar ve buna yönelik gerçekleştirilen erişilebilirlik çalışmaları ele alındı.


Prof. Dr. Özgül Akın Şenkal panel kapsamında “İşitme Engelliliği” başlığıyla bir sunum gerçekleştirirken Dr. Öğr. Üyesi Ayşenur Gökşen “Görme Engelliliği” başlıklı sunumla konu hakkında bilgileri izleyicilerle paylaştı. Tarsus Üniversitesi Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikte; MEB Tarsus Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nden PDR Bölüm Başkanı Esra Solunoğlu tarafından “Engelli Hakları”, Öğr. Gör. Ayşe Dilay Eroğlu tarafından “Uluslararası Programlarda İçerme Desteği” ve Öğr. Gör. Volkan Deniz tarafından “Fiziksel Engellilik” konulu sunumlar gerçekleştirildi.

--